fbpx

Over Josine Schmitz

Josine's Yoga - 06

Water en natuurliefhebber. Dat ben ik in de eerste plaats. Ik ben een gepassioneerd (wind)surfster, heb een aantal jaren op internationaal niveau aan windsurfwedstrijden meegedaan. Later kwam daar suppen bij en weer iets later ben ik ook lessen gaan geven in golfsurfen. Yoga kwam pas rond mijn 30ste in mijn leven. Ik had echt last van een 30-ers crisis, ik twijfelde aan bijna alle vaste pilaren in mijn leven: werk, relatie, woonplaats. Yoga werd mij aangeraden door vrienden. Braaf ben ik het advies op gaan volgen, maar (misschien wel vanwege mijn sportieve achtergrond) bleef het lange tijd bij een voornamelijk fysieke work-out. Wat even goed een goede uitwerking had op mijn spierbundelige lichaam. Het mentale aspect, het luisteren naar je lichaam en contact maken met je gevoel, is pas veel later gekomen. Ik ben opgevoed met de niet-zeuren maar doorgaan mentaliteit en tel daarbij mijn sportieve fanatisme op, dan kun je je voorstellen dat naar mijn lichaam en gevoel luisteren niet iets is wat ik automatisch doe. Yoga leerde en leert mij nog steeds om beter naar mezelf te luisteren en te kiezen wat goed voor me is. Mediteren, ademen en voelen.

In mijn lessen komt dit allemaal terug. Het is een work-out voor lichaam én geest waarin je onderzoekt waar jouw grenzen liggen zonder ze te overschrijden. Je ademhaling is daarin je gids. Ook breng ik stukjes yoga-filosofie mee in de lessen. Op een nuchtere manier die past bij onze westerse geest.

Ik heb een 200-urige Yoga Alliance geregistreerde opleiding tot Vinyasa docent gevolgd. Vinyasa yoga is een van de creatievere en intensievere vormen van yoga waarbij je de opeenvolgende poses op het ritme van de ademhaling uitvoert, dit wordt ook wel “flow” genoemd.  

M

Lorem ipsum  

M

Wordt nog aan gewerkt…